Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Νοικοκυραίοι...απολίθωμα ανθρώπου με την τσέπη στη καρδιά.

Νοικοκυραίοι...απολίθωμα ανθρώπου με την τσέπη στη καρδιά.

Χιλιάδες αγωνιστές της αριστεράς,έχυσαν το αίμα τους για τη λευτεριά,ενάντια στους ταξικούς εχθρούς τους. Ποιός θα ξεχάσει τη μαρτυρική Ηλέκτρα,την Σταθοπούλου και άλλες πατριώτισσες,που χωρίς φόβο και με τόλμη έβαλαν τα στήθια τους μπροστά στα ναζιστικά τανκς;Ποιός θα ξεχάσει τον αγωνιστή της δημοκρατίας Σωτήρη Πέτρουλα,τον Μπελογιάννη και Μπάτση που καταδικάστηκαν σε θάνατο για τις ιδέες τους;Τον ειρηνιστή Λαμπράκη;Τον αγωνιστή Μπεζεντάκο;Τους ήρωες του ΔΣΕ;

Και όμως μια μερίδα πολιτών ξεχνάει....ξεχνάει γιατί κοιτά το ατομικό κέρδος..οι γνωστοί νοικοκυραίοι..

Νοικοκυραίοι...Νοικοκυραίοι..τι είναι λοιπόν αυτοί οι άβουλοι νοικοκυραίοι?...
Ο νοικοκυραίος,είναι ένα άτομο,που οι αξίες του βασίζονται στην δεξιά,δηλαδή φροντίζει πρώτα τον εαυτό του την οικογένειά του και όταν περισσέψει χρόνος και χρήμα φροντίζει και για τους..φτωχούς,είτε στέλνοντας τα γνωστά φιλανθρωπικά sms,είτε δίνοντας λίγα σεντς στους φτωχούς των τραίνων και στη συνέχεια γεμίζει από ικανοποίηση,καθώς έκανε το πατριωτικό του καθήκον έναντι στους φτωχούς και πεινασμένους της χώρας.
Τον νοικοκυραίο σπάνια θα τον δεις σε διαδήλωση,σπάνια θα τον δεις να αντιδράει,συνήθως σκέφτεται με πιο τρόπο θα σώσει αυτά που έχει και όταν έρθει η ώρα της επιλογής θα επιλέξει αυτόν που θα του δώσει όσα έχασε.
Νοικοκυραίος δεν είναι ο τραπεζίτης,ο εφοπλιστής και διάφορα πιόνια του κράτους,αλλά ο νοικοκυραίος βασίζεται,στην βιοτεχνία και το εμπόριο,την εκμετάλλευση των μεταναστών και των εργαζομένων και φυσικά ο νοικοκυραίος θα παντρευτεί μια κοπέλα της τάξης του που θα του κάνει πολλά παιδιά και θα του δώσει μια καλή προίκα.

Αυτό που φοβάται ο νοικοκυραίος είναι την κοινωνική επανάσταση,γιατί οι κοινωνική επανάσταση,θα φέρει τα πάνω κάτω και αυτό είναι το σημείο που φοβάται ο νοικοκυραίος,δηλαδή φοβάται μήπως χάσει αυτά που έχει και δεν καταφέρει ποτέ να τα ξανά κερδίσει.
Από παντού βάλλεται ο νοικοκυραίος,αντιμετωπίζει συχνά την αστική τάξη,καθώς είναι η ουρά της,γιατί ο ρόλος του είναι να μαζεύει τον πλούτο μέσα από την παραγωγή και την υπεραξία των εργαζομένων,προς όφελος των αστών.
Και από την άλλη...έρχεται αντιμέτωπος με τον χειρότερό του εχθρό,με τους εφιάλτες του,...με τους κομμουνιστές και τους αναρχικούς,γιατί αυτοί είναι που θα πάρουν τα σκήπτρα της ηγεμονίας από τους αστούς και θα σταματήσει η παλαιά μεσαία τάξη να είναι η ουρά των αστών.
Οι κομμουνιστές και οι αναρχικοί αγωνίζονται για μια κοινωνία δίκαιη,δηλαδή μια κοινωνία αταξική,΄...με λίγα λόγια ..αγωνίζονται για να σταματήσει να υπάρχει το λαός και κολωνάκι,..μόνο λαός!

Η ιδανική ζωή ενός νοικοκυραίου..είναι η ησυχία,τάξη και ασφάλεια,με αυτό το τρόπο πιστεύει πως δεν θα χάσει ότι έχει κερδίσει με ιδρώτα,όλα αυτά τα χρόνια.Πως όμως τα κέρδισε?μας μέσα από το πελατειακό σύστημα του κράτους.
Αυτή η φοβισμένη μερίδα ατόμων,ποτέ της δεν πρόσφερε,ποτέ δεν αγωνίστηκε και ποτέ δεν πρότεινε τίποτα..ίσως τελικά ο μεγαλύτερος φόβους τους είναι η προλεταριοποίηση της κοινωνίας.

Κάποιοι αναρωτιούνται γιατί ανέβηκαν τα ποσοστά της Χ.Α.
Μα γιατί το μεγαλύτερο ποσοστό της μεσαίας τάξης τους ψήφισε.Η παλαιά μεσαία τάξη αντιπολιτεύεται με μορφή,δεξιού και φασιστικού ριζοσπαστισμού,πιστεύοντας πως θα βρει ανάχωμα για προφυλάξει τα..νοικοκυριό του και φυσικά θα προσπαθήσει να συμβιβαστεί ταξικά.

Προφανώς και υπάρχουν πολίτες της μεσαίας τάξης,που δεν ανήκουν σε αυτή τη κατηγορία.

Εργαζόμενοι,άνεργοι,φοιτητές,αγρότες ενωθείτε,κοινό μέτωπο κοινούς αγώνες!

Οι αστοί τρομάξανε
και κάστρα φτιάξανε
να χτίσουν τα παιδιά 
των εργατών

Μα αυτοί με μια γροθιά
σπάζουνε τα δεσμά
τα κάστρα καταργούνε των αστών.
Πάνος Τζαβέλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου