Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Όταν λέμε όλοι εννοούμε όλοι;

Ακούμε στην TV ότι o τάδε.. έκανε,μήνυση στους βουλευτές για εσχάτη προδοσία κτλ..Αρκετοί πιστεύουν στους θεσμούς...
Μα για ποιούς θεσμούς μιλάμε;Υπάρχει κρατικό εκτελεστικό όργανο που να είναι ανεξάρτητο;

Το μόνο όργανο που μπορεί να δώσει την λύση είναι το Λα'ι'κο,δηλαδή η δημιουργία Λα'ι'κού μετώπου. Ένα Λα'ι'κό μέτωπο θα χρειαστεί όλους του Έλληνες πολίτες,που θέλουν να αντιδράσουν και ν
α ανατρέψουν,θα συμβάλλουν όμως όλοι σε αυτό;
Η απάντηση είναι ΟΧΙ,δεν θα περιμένουμε τους αστούς που για δικά τους συμφέροντα θέλουν αλλαγή,εξάλλου αυτή τη μάχη δεν θα την δώσουν όλες οι κοινωνικές τάξεις.Η αστική τάξη θα προωθήσει τα δικά της συμφέροντα και όχι του λαού,δεν την ενδιαφέρει η άμεση δημοκρατία,τα συμφέροντα των αστών κάποια στιγμή μπορεί να τους οδηγήσουν στην προώθηση φασιστικού καθεστώτος,όπως η στρατιωτική μοναρχία ή μήπως ιστορικά αυτό δεν έχει ξανά γίνει..η καλύτερα ιστορικά μόνο έτσι έχει γίνει. Όταν τόσα χρόνια,οι Κάστες θεωρούσαν τα άτομα κατώτερης κοινωνικής τάξης,πως είναι και κατώτερης αξίας και υπήρχε η εργασιακή εκμετάλλευση,όταν στη κοινωνική διαστρωμάτωση,τα κοινωνικά αγαθά (υποτίθεται) κατανέμονται με βάση την αξία του κάθε ατόμου και οι κόποι θα ανταμειφθούν (αυτό ωθεί τους εργάτες να προσπαθούν περισσότερο για την βελτίωση της ζωής τους (οριζόντια μετακίνηση)),ενώ στη πραγματικότητα,υπάρχει η εκμετάλλευση των εργαζομένων με αποτέλεσμα η καπιταλιστική τάξη να καρπώνεται την υπεραξία των εργαζομένων μέσω της εκμετάλλευσής τους. Ε όχι..δεν θα μπορούσαμε ποτέ να γίνουμε''συναγωνιστές'' με αστούς,δεν έχουμε καμία κοινή συνισταμένη,μα ακόμη και αν είχαμε θα ήταν για σήμερα,γιατί αύριο θα θέλανε να γίνουν αφεντικά μας.
Οι δημιουργοί της Κοινωνικής διαστρωμάτωσης,θέλουν τα μέλη της κοινωνίας και τις κοινωνικές ομάδες με τη μεγαλύτερη ισχύ να επιβάλλονται και να εκμεταλλεύονται τους άλλους,αυτό έρχεται σε σύγκρουση με τα λαό,άρα καμία ανοχή στους αστούς και στην δημοκρατία τους.

Για να πετύχει ένα Λα'ι'κό μέτωπο θα πρέπει μέσα να συγκροτηθεί το προλεταριάτο σε τάξη. Το πρόβλημα είναι πως στην Ελλάδα των μνημονίων και της συστημικής αριστεράς,δεν υφίσταται εργατική τάξη (το μεγαλύτερο μέρος του λαού ανήκει σε αυτή τη τάξη,αλλά δεν είναι συγκροτημένοι σε πολιτικό κίνημα) γιατί πολύ απλά η εργατική τάξη ορίζεται ως τάξη μόνον όταν υπάρχει ως πολιτικό κίνημα,δηλαδή όταν κάνει πολιτικό αγώνα και έρθει σε σύγκρουση με την άρχουσα τάξη για την κατάκτηση της πολιτικής ηγεμονίας,οπότε τότε το λαικό μέτωπο δεν θα μπορέσει να γίνει μα ακόμα και αν γίνει δεν θα καταφέρει να ανατρέψει το σάπιο πολιτικό σύστημα Είναι καθήκον της οργανωμένης αριστεράς να οργανώσει την εργατική τάξη,αφού πρώτα καταφέρει να οργανωθεί η αριστερά.. Και η αριστερά είναι μέσα μας..όταν καταφέρουμε να οργανώσουμε την πατριωτική/κοινωνική αριστερά,τότε και ΜΟΝΟ τότε θα μπορέσουμε να πούμε Εμπρός τη γης οι κολασμένοι.

Ο χαρακτήρας της πάλης σήμερα έχει εθνική και λαική μορφή,γιατί ο εχθρός είναι ξένος,δηλαδή η χώρα μας είναι υπό κατοχή και ασκείται δίκαιο δυνάμεων κατοχής.

Με λίγα λόγια...θα πρέπει όλες οι προοδευτικές δυνάμεις του τόπου να συγκρωτηθούν σε τάξη.
ΕΑΜ αυτή είναι η λύση.
Αντίσταση – Ανεξαρτησία - Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου